Формула

Всяка от нашите съставки е избрана поради тяхната ефективност. Намерете всички съставки на продукта, групирани според тяхната роля.

NOn DEtergence патент - Nodé

D.A.F. патент

Почистващ

  • Sodium lauroyl oat amino acids

Състав на водата

  • Aqua / water / eau

Текстура

  • Peg-150 distearate
  • Propylene glycol

Аромат

  • Fragrance (parfum)

Защита на продукта

  • Caprylyl glycol
  • Ethylhexylglycerin
  • Lactic acid
  • Peg-6 caprylic / capric glycerides
  • Sodium citrate
  • Sodium hydroxide
  • Tetrasodium edta

Консервант

  • Phenoxyethanol

Състав

Съставките на нашите формули са подбрани според дерматологични критерии и са препоръчани от независими токсикологични експерти. Активните съставки са класифицирани в три основни категории. Ще откриете функцията, ролята и произхода на всяка от тях, като кликнете върху името им.
 

Това са съставките, които допринасят за ефективността на продукта: тези, които запазват или подобряват биологичните механизми на кожата (хидратация, регенериране, възстановяване на липидите), и тези, които имат изключително специфично физико-химично действие (ексфолиране, матиране, слънцезащита, и др.).

Съставките, изброени тук, се съдържат в последната формула на този продукт. Тъй като може да има забавяне в периода между неговото производство и разпространението му, Ви съветваме да се запознаете със списъка на съставките на опаковката.

Aqua/water/eau

Какво представлява?

Пречистена вода.

За какво се използва?

Състав на водата

Произход

Минерален произход.

Caprylyl/capryl glucoside

Какво представлява?

Мастен алкохол и захарен дериват.

За какво се използва?

Допринася за патента NOn DEtergence - Nodé.
Създаден от NAOS Research, Nodé е първият процес за почистване на кожата на главата и косата без детергент. Тази нежна почистваща основа ефективно почиства, като същевременно запазва защитния хидролипиден филм върху повърхността на кожата.

Произход

Получава се чрез синтез от мастни алкохоли и глюкоза от растителен произход.

Peg-150 distearate

Какво представлява?

Дериват на мастна киселина.

За какво се използва?

Сгъстяващ: осигурява консистентност на текстурата.

Произход

Получава се чрез синтез от мастна киселина, получена от растително масло.

Peg-6 caprylic/capric glycerides

Какво представлява?

Дериват на глицерин и мастна киселина.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Получава се чрез синтез от мастни киселини и глицерини, получени от растително масло.

Peg-15 cocopolyamine

Какво представлява?

Дериват на мастна киселина.

За какво се използва?

Допринася за патента NOn DEtergence - Nodé.
Създаден от NAOS Research, Nodé е първият процес за почистване на кожата на главата и косата без детергент. Тази нежна почистваща основа ефективно почиства, като същевременно запазва защитния хидролипиден филм върху повърхността на кожата.

Произход

Получава се чрез синтез от мастна киселина, получена от растително масло.

Sodium lauroyl oat amino acids

Какво представлява?

Мастна киселина и дериват на аминокиселина.

За какво се използва?

Почистващ: при контакт с вода създава пяна и подпомага почистването.

Произход

Получава се чрез синтез от мастна киселина, получена от растително масло и аминокиселини (биотехнология).

Lactic acid

Какво представлява?

Млечна киселина.

За какво се използва?

Стабилизира: помага за регулиране на pH на продукта.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за получаване на съставки.

Sodium citrate

Какво представлява?

Дериват на лимонена киселина.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за получаване на съставки.

Caprylyl glycol

Какво представлява?

Полиол.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Quaternium-80

Какво представлява?

Четвъртично амониево съединение.

За какво се използва?

Допринася за патента NOn DEtergence - Nodé.
Създаден от NAOS Research, Nodé е първият процес за почистване на кожата на главата и косата без детергент. Тази нежна почистваща основа ефективно почиства, като същевременно запазва защитния хидролипиден филм върху повърхността на кожата.

Произход

Получава се чрез синтез от мастен алкохол от растителен произход.

Propylene glycol

Какво представлява?

Полиол.

За какво се използва?

Овлажнител: поддържа нивото на влажност на космените фибри.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Mannitol

Какво представлява?

Захарен дериват.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Получава се от захар от растителен произход.

Xylitol

Какво представлява?

Захарен дериват.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Получава се от захар от растителен произход.

Rhamnose

Какво представлява?

Захар.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Екстракт от дърво или синтез.

Phenoxyethanol

Какво представлява?

Феноксиетанол.

За какво се използва?

Kонсервант: предпазва продукта от микробно замърсяване по време на употреба.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Tetrasodium edta

Какво представлява?

Дериват на едетова киселина.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Ethylhexylglycerin

Какво представлява?

Дериват на глицерин.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Fructooligosaccharides

Какво представлява?

Захарна макромолекула.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за да получи съставки.

Sodium hydroxide

Какво представлява?

Натриев дериват.

За какво се използва?

Стабилизира: помага за регулиране на pH на продукта.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез синтез.

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре зачита биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Fragrance (parfum)

Какво представлява?

Ароматен състав.

За какво се използва?

Аромат: осигурява на продукта обонятелна сензорна привлекателност.

Произход

Комбинация от ароматни молекули от растителен произход и синтезирани.

За какъв тип кожа е предназначен продуктът? Как се нанася Nodé Shampooing fluide? Кога се използва? Какви са наличните опаковки?

Ще откриете всички отговори на уебсайта на BIODERMA.
Открийте уникалния подход на NAOS, който обединява познанието за биологията и екологията.

Нашият подход

Добре дошли в нашите лаборатории в Aix-en-Provence.
Открийте уникалния подход на NAOS, който обединява познанието за биологията и екологията.

Други формули BIODERMA

Nodé DS+ Shampooing

BIODERMA

Вижте състава

Biphase Lipo alcoolique

BIODERMA

Вижте състава