Формула

Всяка от нашите съставки е избрана поради тяхната ефективност. Намерете всички съставки на продукта, групирани според тяхната роля.

DSactiv патент

D.A.F. патент

Против пърхот

  • Piroctone olamine

Почистващ

  • Coco-betaine
  • Sodium cocoamphoacetate
  • Sodium laureth sulfate
  • Sodium lauroyl sarcosinate

Успокояващ

  • Palmitamide mea

Кератолитичен.

  • Citric acid
  • Salicylic acid

Агент за грижа за косата

  • Polyquaternium-10

Състав на водата

  • Aqua / water / eau

Текстура

  • Peg-60 almond glycerides
  • Peg-90 glyceryl isostearate
  • Polyacrylate crosspolymer-6

Аромат

  • Fragrance (parfum)

Защита на продукта

  • Caprylic / capric triglyceride
  • Laureth-2
  • Sodium citrate
  • Sodium hydroxide

Състав

Съставките на нашите формули са подбрани според дерматологични критерии и са препоръчани от независими токсикологични експерти. Активните съставки са класифицирани в три основни категории. Ще откриете функцията, ролята и произхода на всяка от тях, като кликнете върху името им.
 

Това са съставките, които допринасят за ефективността на продукта: тези, които запазват или подобряват биологичните механизми на кожата (хидратация, регенериране, възстановяване на липидите), и тези, които имат изключително специфично физико-химично действие (ексфолиране, матиране, слънцезащита, и др.).

Съставките, изброени тук, се съдържат в последната формула на този продукт. Тъй като може да има забавяне в периода между неговото производство и разпространението му, Ви съветваме да се запознаете със списъка на съставките на опаковката.

Aqua/water/eau

Какво представлява?

Пречистена вода.

За какво се използва?

Състав на водата

Произход

Минерален произход.

Sodium laureth sulfate

Какво представлява?

Дериват на мастен алкохол.

За какво се използва?

Почистващ: при контакт с вода създава пяна и подпомага почистването.

Произход

Получава се чрез синтез от мастен алкохол от растителен произход.

Sodium cocoamphoacetate

Какво представлява?

Дериват на мастна киселина.

За какво се използва?

Почистващ: при контакт с вода създава пяна и подпомага почистването.

Произход

Комбинация от мастна киселина, добита от растително масло и синтезиран дериват на ацетат.

Peg-60 almond glycerides

Какво представлява?

Дериват на мастна киселина.

За какво се използва?

Емолиент: успокоява и омекотява кожата.

Произход

Получава се чрез синтез от мастни киселини и глицерини, получени от растително масло.

Sodium lauroyl sarcosinate

Какво представлява?

Мастна киселина и дериват на аминокиселина.

За какво се използва?

Почистващ: при контакт с вода създава пяна и подпомага почистването.

Произход

Получава се чрез синтез от мастна киселина, получена от растително масло и синтезиран саркозин.

Citric acid

Какво представлява?

Лимонена киселина.

За какво се използва?

Кератолитичен: подпомага премахването на мъртвите клетки и кожното обновяване.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за получаване на съставки.

Coco-betaine

Какво представлява?

Дериват на мастна киселина.

За какво се използва?

Почистващ: при контакт с вода създава пяна и подпомага почистването.

Произход

Получава се чрез синтез от мастна киселина, получена от растително масло.

Sodium citrate

Какво представлява?

Дериват на лимонена киселина.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за получаване на съставки.

Polyacrylate crosspolymer-6

Какво представлява?

Акрилен полимер.

За какво се използва?

Желиращ: осигурява консистентност на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Piroctone olamine

Какво представлява?

Пироктон оламин.

За какво се използва?

Против пърхот: ограничава образуването на пърхот.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Peg-90 glyceryl isostearate

Какво представлява?

Дериват на глицерин и мастна киселина.

За какво се използва?

Сгъстяващ: осигурява консистентност на текстурата.

Произход

Получава се чрез синтез от глицерин и мастна киселина, получени от растително масло.

Polyquaternium-10

Какво представлява?

Четвъртично амониево съединение.

За какво се използва?

Агент за грижа за косата: улееснява разресването и стилизирането.

Произход

Добит чрез синтез от дърво.

Pyridoxine hcl

Какво представлява?

Дериват на витамин B6.

За какво се използва?

Допринася за патента Dsactiv.
Този патентован комплекс минимизира секрецията на себум и също така ограничава разпространението на Malassezia, гъбичката, които причинява пърхот.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Salicylic acid

Какво представлява?

Салицилова киселина.

За какво се използва?

Кератолитичен: подпомага премахването на мъртвите клетки и кожното обновяване.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Undecyl alcohol

Какво представлява?

Мастен алкохол.

За какво се използва?

Допринася за патента Dsactiv.
Този патентован комплекс минимизира секрецията на себум и също така ограничава разпространението на Malassezia, гъбичката, които причинява пърхот.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Zinc gluconate

Какво представлява?

Цинков дериват.

За какво се използва?

Допринася за патента Dsactiv.
Този патентован комплекс минимизира секрецията на себум и също така ограничава разпространението на Malassezia, гъбичката, които причинява пърхот.

Произход

Получава се чрез синтез от цинк с минерален произход и глюконова киселина (биотехнология).

Palmitamide mea

Какво представлява?

Дериват на мастна киселина.

За какво се използва?

Успокояващ: намалява усещането за кожен дискомфорт.

Произход

Добит чрез синтез от мастна киселина от растителен произход и синтезирано аминопроизводно.

Sodium hydroxide

Какво представлява?

Натриев дериват.

За какво се използва?

Стабилизира: помага за регулиране на pH на продукта.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез синтез.

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре зачита биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Mannitol

Какво представлява?

Захарен дериват.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Получава се от захар от растителен произход.

Xylitol

Какво представлява?

Захарен дериват.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Получава се от захар от растителен произход.

Laureth-2

Какво представлява?

Дериват на мастен алкохол.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Получава се чрез синтез от мастен алкохол от растителен произход.

Rhamnose

Какво представлява?

Захар.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Екстракт от дърво или синтез.

Fructooligosaccharides

Какво представлява?

Захарна макромолекула.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за да получи съставки.

Caprylic/capric triglyceride

Какво представлява?

Дериват на глицерин и мастна киселина (триглицериди).

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Комбинация от глицерин и мастни киселини, добити от растително масло.

Laminaria ochroleuca extract

Какво представлява?

Екстракт от златисто водорасло.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Екстракт от водорасли Laminaria.

Fragrance (parfum)

Какво представлява?

Ароматен състав.

За какво се използва?

Аромат: осигурява на продукта обонятелна сензорна привлекателност.

Произход

Комбинация от ароматни молекули от растителен произход и синтезирани.

За какъв тип кожа е предназначен продуктът? Как се нанася Nodé DS+ Shampooing? Кога се използва? Какви са наличните опаковки?

Ще откриете всички отговори на уебсайта на BIODERMA.
Открийте уникалния подход на NAOS, който обединява познанието за биологията и екологията.

Нашият подход

Добре дошли в нашите лаборатории в Aix-en-Provence.
Открийте уникалния подход на NAOS, който обединява познанието за биологията и екологията.

Други формули BIODERMA

Nodé Shampooing fluide

BIODERMA

Вижте състава

Sébium Pain

BIODERMA

Вижте състава