Формула

Всяка от нашите съставки е избрана поради тяхната ефективност. Намерете всички съставки на продукта, групирани според тяхната роля.

DSactiv патент

D.A.F. патент

Почистващ

  • Coco-betaine
  • Piroctone olamine
  • Sodium cocoamphoacetate
  • Sodium laureth sulfate
  • Sodium lauroyl sarcosinate

Противосърбежен

  • Zanthoxylum bungeanum fruit extract

Кератолитичен.

  • Juniperus oxycedrus wood extract
  • Salicylic acid
  • Sodium shale oil sulfonate

Против пърхот

  • Zinc pyrithione

Агент за грижа за косата

  • Polyquaternium-10

Състав на водата

  • Aqua / water / eau

Текстура

  • Acrylates / c10-30 alkyl acrylate crosspolymer
  • Peg-60 almond glycerides
  • Peg-90 glyceryl isostearate
  • Sodium chloride

Аромат

  • Fragrance (parfum)

Консервант

  • Potassium sorbate
  • Sodium benzoate

Защита на продукта

  • Caprylic / capric triglyceride
  • Citric acid
  • Disodium edta
  • Isopropyl alcohol
  • Laureth-2
  • Oleyl alcohol
  • Sodium acetate
  • Sodium hydroxide
  • Sodium polynaphthalenesulfonate

Състав

Съставките на нашите формули са подбрани според дерматологични критерии и са препоръчани от независими токсикологични експерти. Активните съставки са класифицирани в три основни категории. Ще откриете функцията, ролята и произхода на всяка от тях, като кликнете върху името им.
 

Това са съставките, които допринасят за ефективността на продукта: тези, които запазват или подобряват биологичните механизми на кожата (хидратация, регенериране, възстановяване на липидите), и тези, които имат изключително специфично физико-химично действие (ексфолиране, матиране, слънцезащита, и др.).

Съставките, изброени тук, се съдържат в последната формула на този продукт. Тъй като може да има забавяне в периода между неговото производство и разпространението му, Ви съветваме да се запознаете със списъка на съставките на опаковката.

Aqua/water/eau

Какво представлява?

Пречистена вода.

За какво се използва?

Състав на водата

Произход

Минерален произход.

Sodium laureth sulfate

Какво представлява?

Дериват на мастен алкохол.

За какво се използва?

Почистващ: при контакт с вода създава пяна и подпомага почистването.

Произход

Получава се чрез синтез от мастен алкохол от растителен произход.

Sodium cocoamphoacetate

Какво представлява?

Дериват на мастна киселина.

За какво се използва?

Почистващ: при контакт с вода създава пяна и подпомага почистването.

Произход

Комбинация от мастна киселина, добита от растително масло и синтезиран дериват на ацетат.

Peg-60 almond glycerides

Какво представлява?

Дериват на мастна киселина.

За какво се използва?

Емолиент: успокоява и омекотява косата.

Произход

Получава се чрез синтез от мастни киселини и глицерини, получени от растително масло.

Sodium lauroyl sarcosinate

Какво представлява?

Мастна киселина и дериват на аминокиселина.

За какво се използва?

Почистващ: при контакт с вода създава пяна и подпомага почистването.

Произход

Получава се чрез синтез от мастна киселина, получена от растително масло и синтезиран саркозин.

Coco-betaine

Какво представлява?

Дериват на мастна киселина.

За какво се използва?

Почистващ: при контакт с вода създава пяна и подпомага почистването.

Произход

Получава се чрез синтез от мастна киселина, получена от растително масло.

Peg-90 glyceryl isostearate

Какво представлява?

Дериват на глицерин и мастна киселина.

За какво се използва?

Сгъстяващ: осигурява консистентност на текстурата.

Произход

Получава се чрез синтез от глицерин и мастна киселина, получени от растително масло.

Sodium shale oil sulfonate

Какво представлява?

Дериват на минерално масло.

За какво се използва?

Кератолитичен: подпомага премахването на мъртвите клетки и кожното обновяване.

Произход

Добит чрез синтез от минерално масло.

Salicylic acid

Какво представлява?

Салицилова киселина.

За какво се използва?

Кератолитичен: подпомага премахването на мъртвите клетки и кожното обновяване.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Piroctone olamine

Какво представлява?

Пироктон оламин.

За какво се използва?

Почиства: помага за пречистване на скалпа.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Acrylates/c10-30 alkyl acrylate crosspolymer

Какво представлява?

Акрилен полимер.

За какво се използва?

Желиращ: осигурява консистентност на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Pyridoxine hcl

Какво представлява?

Дериват на витамин B6.

За какво се използва?

Допринася за патента Dsactiv.
Този патентован комплекс минимизира секрецията на себум и също така ограничава разпространението на Malassezia, гъбичката, които причинява пърхот.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Undecyl alcohol

Какво представлява?

Мастен алкохол.

За какво се използва?

Допринася за патента Dsactiv.
Този патентован комплекс минимизира секрецията на себум и също така ограничава разпространението на Malassezia, гъбичката, които причинява пърхот.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Zinc gluconate

Какво представлява?

Цинков дериват.

За какво се използва?

Допринася за патента Dsactiv.
Този патентован комплекс минимизира секрецията на себум и също така ограничава разпространението на Malassezia, гъбичката, които причинява пърхот.

Произход

Получава се чрез синтез от цинк с минерален произход и глюконова киселина (биотехнология).

Polyquaternium-10

Какво представлява?

Четвъртично амониево съединение.

За какво се използва?

Агент за грижа за косата: улееснява разресването и стилизирането.

Произход

Добит чрез синтез от дърво.

Fragrance (parfum)

Какво представлява?

Ароматен състав.

За какво се използва?

Аромат: осигурява на продукта обонятелна сензорна привлекателност.

Произход

Комбинация от ароматни молекули от растителен произход и синтезирани.

Disodium edta

Какво представлява?

Дериват на едетова киселина.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Sodium hydroxide

Какво представлява?

Натриев дериват.

За какво се използва?

Стабилизира: помага за регулиране на pH на продукта.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез синтез.

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре зачита биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Zinc pyrithione

Какво представлява?

Цинков пиритион.

За какво се използва?

Против пърхот: ограничава образуването на пърхот.

Произход

Получава се чрез синтез от цинк с минерален произход.

Laureth-2

Какво представлява?

Дериват на мастен алкохол.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Получава се чрез синтез от мастен алкохол от растителен произход.

Mannitol

Какво представлява?

Захарен дериват.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Получава се от захар от растителен произход.

Xylitol

Какво представлява?

Захарен дериват.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Получава се от захар от растителен произход.

Oleyl alcohol

Какво представлява?

Мастен алкохол.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Получава се от мастна киселина, добита от растително масло.

Rhamnose

Какво представлява?

Захар.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Екстракт от дърво или синтез.

Juniperus oxycedrus wood extract

Какво представлява?

Екстракт от хвойна.

За какво се използва?

Кератолитичен: подпомага премахването на мъртвите клетки и кожното обновяване.

Произход

Екстракт от дърво на хвойна.

Zanthoxylum bungeanum fruit extract

Какво представлява?

Екстракт от Сичуански пипер.

За какво се използва?

Противосърбежен: ограничава усещането за сърбеж.

Произход

Екстракт от Съчуански пипер.

Sodium acetate

Какво представлява?

Дериват на оцетова киселина.

За какво се използва?

Стабилизира: помага за регулиране на pH на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Sodium chloride

Какво представлява?

Натриев дериват.

За какво се използва?

Сгъстяващ: осигурява консистентност на текстурата.

Произход

Компонент естествено наличен в кожата, от минерален произход.

Citric acid

Какво представлява?

Лимонена киселина.

За какво се използва?

Стабилизира: помага за регулиране на pH на продукта.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за получаване на съставки.

Sodium polynaphthalenesulfonate

Какво представлява?

Нафтален полимер.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Isopropyl alcohol

Какво представлява?

Изопропилов алкохол.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Potassium sorbate

Какво представлява?

Дериват на сорбинова киселина.

За какво се използва?

Kонсервант: предпазва продукта от микробно замърсяване по време на употреба.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Sodium benzoate

Какво представлява?

Натриев бензоат.

За какво се използва?

Kонсервант: предпазва продукта от микробно замърсяване по време на употреба.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Fructooligosaccharides

Какво представлява?

Захарна макромолекула.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за да получи съставки.

Caprylic/capric triglyceride

Какво представлява?

Дериват на глицерин и мастна киселина (триглицериди).

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Комбинация от глицерин и мастни киселини, добити от растително масло.

Laminaria ochroleuca extract

Какво представлява?

Екстракт от златисто водорасло.

За какво се използва?

Допринася за D.A.F. (Дерматологична подобрена формула) патент
Този патентован комплекс повишава прага на толерантност на кожата - независимо от типа на кожата, за да засили нейната устойчивост.

Произход

Екстракт от водорасли Laminaria.

За какъв тип кожа е предназначен продуктът? Как се нанася Nodé DS+ Shampooing? Кога се използва? Какви са наличните опаковки?

Ще откриете всички отговори на уебсайта на BIODERMA.
Открийте уникалния подход на NAOS, който обединява познанието за биологията и екологията.

Нашият подход

Добре дошли в нашите лаборатории в Aix-en-Provence.
Открийте уникалния подход на NAOS, който обединява познанието за биологията и екологията.

Други формули BIODERMA

Nodé Shampooing fluide

BIODERMA

Вижте състава

Sébium Night Peel

BIODERMA

Вижте състава