Формула

Всяка от нашите съставки е избрана поради тяхната ефективност. Намерете всички съставки на продукта, групирани според тяхната роля.

Почистващ

  • Caprylyl / capryl glucoside

Успокояващ

  • Panthenol

Хидратиращ

  • Sodium pca

Състав на водата

  • Aqua / water / eau

Текстура

  • Xanthan gum

Аромат

  • Fragrance (parfum)

Защита на продукта

  • Capryloyl glycine
  • Caprylyl glycol
  • Lactic acid
  • Pentylene glycol
  • Sodium citrate
  • Sodium hydroxide

Състав

Съставките на нашите формули са подбрани според дерматологични критерии и са препоръчани от независими токсикологични експерти. Активните съставки са класифицирани в три основни категории. Ще откриете функцията, ролята и произхода на всяка от тях, като кликнете върху името им.
 

Това са съставките, които допринасят за ефективността на продукта: тези, които запазват или подобряват биологичните механизми на кожата (хидратация, регенериране, възстановяване на липидите), и тези, които имат изключително специфично физико-химично действие (ексфолиране, матиране, слънцезащита, и др.).

Съставките, изброени тук, се съдържат в последната формула на този продукт. Тъй като може да има забавяне в периода между неговото производство и разпространението му, Ви съветваме да се запознаете със списъка на съставките на опаковката.

Aqua/water/eau

Какво представлява?

Пречистена вода.

За какво се използва?

Състав на водата

Произход

Минерален произход.

Caprylyl/capryl glucoside

Какво представлява?

Мастен алкохол и захарен дериват.

За какво се използва?

Почистващ: при контакт с вода създава пяна и подпомага почистването.

Произход

Получава се чрез синтез от мастни алкохоли и глюкоза от растителен произход.

Panthenol

Какво представлява?

Провитамин В5 или D-пантенол.

За какво се използва?

Успокояващ: намалява усещането за кожен дискомфорт.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Capryloyl glycine

Какво представлява?

Липоаминокиселина.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Получава се чрез синтез от мастна киселина, получена от растително масло и синтезиран глицин.

Pentylene glycol

Какво представлява?

Полиол.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Xanthan gum

Какво представлява?

Ксантанова смола.

За какво се използва?

Желиращ: осигурява консистентност на продукта.

Произход

Биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за да получи съставки.

Lactic acid

Какво представлява?

Млечна киселина.

За какво се използва?

Стабилизира: помага за регулиране на pH на продукта.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за получаване на съставки.

Sodium citrate

Какво представлява?

Дериват на лимонена киселина.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за получаване на съставки.

Sodium pca

Какво представлява?

Дериват на глутаминова киселина.

За какво се използва?

Хидратиращ: повишава съдържанието на вода в най-външните слоеве на скалпа.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез биотехнология.
Биотехнологията използва биологични процеси, включително естествена ферментация, за получаване на съставки.

Sodium hydroxide

Какво представлява?

Натриев дериват.

За какво се използва?

Стабилизира: помага за регулиране на pH на продукта.

Произход

Компонент, естествено наличен в кожата, получен чрез синтез.

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре зачита биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Caprylyl glycol

Какво представлява?

Полиол.

За какво се използва?

Стабилизира: допринася за хомогенността или стабилността на продукта.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

Fragrance (parfum)

Какво представлява?

Ароматен състав.

За какво се използва?

Аромат: осигурява на продукта обонятелна сензорна привлекателност.

Произход

Синтез

За да избере съставка, NAOS може да пристъпи към синтез, за ​​да:
- възстанови естествена молекула, без да се налага да я извлича от растение и по този начин по-добре да се спазва биологичното разнообразие,
- получи чиста, перфектно дефинирана съставка.

За какъв тип кожа е предназначен продуктът? Как се нанася ABCDerm Shampooing? Кога се използва? Какви са наличните опаковки?

Ще откриете всички отговори на уебсайта на BIODERMA.
Открийте уникалния подход на NAOS, който обединява познанието за биологията и екологията.

Нашият подход

Добре дошли в нашите лаборатории в Aix-en-Provence.
Открийте уникалния подход на NAOS, който обединява познанието за биологията и екологията.

Други формули BIODERMA

ABCDerm Hydratant

BIODERMA

Вижте състава

ABCDerm Péri-oral

BIODERMA

Вижте състава